Boxspring kopen? Waar moet ik op letten?

We brengen maar liefst een derde deel van ons leven slapend door, dus is het cruciaal om een comfortabel bed te hebben. De laatste tien jaar zijn boxsprings enorm populair geworden – en dat is niet gestopt. Ze zijn een synoniem van comfort en luxe en je vindt ze om die reden terug in de meeste hotels. Maar wat onderscheidt een boxspring van een gewoon bed en waar moet je op letten als je er één koopt? In dit artikel helpen wij jou die keuze maken.

Wat is een boxspring?

Feitelijk is een boxspring een ondersteuning voor jouw matras. Het bestaat uit een houten frame gevuld met veren (of een metalen rooster) en is omwikkeld met stof. Het zit direct onder het matras. Wij verkopen complete boxspringsets, dus inclusief matras en eventueel een topper.

De boxspring dient een paar doelen:
● Onderliggende ondersteuning voor het matras bieden
● Het matras op een comfortabelere hoogte brengen
● Het matras beschermen door impact te absorberen
● De luchtstroom verbeteren, wat helpt om het matras koeler te houden

Bezorging

Door heel NL & België

Wat zijn de voordelen van een boxspring ten opzichte van een gewoon bed?
● De instaphoogte is vaak hoger dan bij een gewoon bed
● Het frame is steviger en heeft een luxe uitstraling
● Het hoofdbord is meestal versierd en biedt ideale steun bij bijvoorbeeld lezen

● Je kunt eenvoudig van een 1-persoons boxspring een 2-persoons boxspring maken

Uit welke boxsprings kun je kiezen?

Standaard boxspring (1- of 2-persoons)
De standaard boxsprings zijn voorzien van een frame, een los matras, een hoofdbord en eventueel een topper. Ze zijn verkrijgbaar in een 1- of 2-persoons uitvoering en komen vaak met een instaphoogte van 51 tot 68 cm. Extra grote maten zoals 220×220 of 220×240 cm is een kingsize bed (hoewel in Nederland ook kleinere maten al zo genoemd worden).

Hieronder zie je de gangbare maten:

1-persoons boxspring
90 x 200 cm
90 x 210 cm

2-persoons boxspring
140 x 200 cm 140 x 210 cm
160 x 200 cm 160 x 210 cm
180 x 200 cm 180 x 210 cm
200×200 cm – 200×210 cm

Elektrisch verstelbare boxspring
Een zeer luxe variant van de boxspring is de elektrisch verstelbare boxspring. Dankzij een elektrische motor kunnen het hoofd- en voeteinde afzonderlijk van elkaar worden versteld, voor beide helften van het bed. Zo kun jij lekker een boekje lezen voor het slapengaan, terwijl je partner de voetjes omhoog doet en heerlijk gaat slapen. De elektrische boxspring is ook ideaal voor mensen die om medische redenen moeilijk uit bed kunnen opstaan, of als je ziek of bijvoorbeeld zwanger bent en (meer) aan je bed gebonden bent.

Boxsprings met extra opbergruimte
Deze boxsprings hebben een onderstel dat je kunt gebruiken als extra opbergruimte. Ze worden geleverd met verschillende capaciteiten. De boxspring met extra opbergruimte is ideaal voor mensen met kleinere slaapkamers en bijvoorbeeld studenten.

Boxspring kopen: waar moet ik op letten?

De maat
Het spreekt voor zich, maar meet altijd goed voordat je een boxspring koopt. Houd er rekening mee dat de meeste boxsprings vanwege het hoofdbord breder zijn dan het matras. Lange mensen zullen ook prettiger slapen in een boxspring die minimaal 210 cm lang is.

Het matras
Vaak worden boxsprings geleverd inclusief matras en kun je kiezen tussen zachte, medium of stevige matrassen. Ieder van ons heeft zo zijn of haar voorkeur, maar het beste is om je matras uit te kiezen op basis van je gewicht en slaaphouding. Niet zeker van je zaak? Kom dan naar één van onze showrooms en test het matras. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan.

De instaphoogte
Er zit een wezenlijk verschil tussen een instaphoogte van 51 of 68 cm. Over het algemeen zal een langer persoon (1.85m +) eerder voor de maximale hoogte gaan dan iemand die kleiner is. Test in de showroom welke hoogte het beste bij jou past.

Extra topper matras
Een topdekmatras (ook wel topper genoemd) is een los matras van tussen de 4 en 10 cm dat je bovenop je reguliere matras legt. Het beschermt je huidige matras en zorgt voor wat extra comfort bij het slapen. Ook kan het een oplossing bieden voor wanneer je twee losse matrassen hebt. Zo dek je gemakkelijk de naad tussen de boxsprings af.

Aanbevelingen & Recensies

Er is ruim de tijd voor ons genomen en uitgelegd wat de verschillende opties allemaal inhouden. Ook is er meegedacht met meubels die we elders online hadden gezien maar waarvoor een beter en leuker alternatief door Luxury Slapen kon worden geleverd. Dik verdiende 5 sterren!

Eva Ghijben ⭐⭐⭐⭐⭐- Utrecht

Onlangs een nieuwe boxspring besteld. Er werd van tevoren uitgebreid naar onze wensen geluisterd om vervolgens heel gericht met enkele voorstellen te komen. Het verliep allemaal heel professioneel en plezierig. We hebben uiteindelijk tweemaal ruim 2 uur in de winkel doorgebracht, fijn dat ze de tijd voor je nemen. Nu 5 tot 6 weken op de bestelling wachten, we kijken uit naar het nieuwe bed!

Rachid Oukrichen ⭐⭐⭐⭐⭐- Antwerpen

Bestelling ging erg gemakkelijk op de site. Keurig werd er een bevestiging gestuurd met leverdatum wat zelf is in te vullen. Bezorgdienst was stipt op tijd en je wordt een uur van tevoren gebeld wanneer ze er zijn. Aardig personeel en vriendelijk. Echt een aanrader om hier een bed te kopen.

M. van Dijk ⭐⭐⭐⭐⭐- Zoetermeer
Tevreden klanten
Ruim assortiment
Grote voorraad!
Prijs - Kwaliteit verhouding
© Copyright 2023 – Ellda Home - Voor alle boxsprings, bankstellen en meubels. www.ellda.nl